fbpx

CO2 Laser

Hvad er CO2 Laser?

På ReNEW tilbyder vi fraktioneret CO2 laserbehandling, udført af vores hudlæge, Ali Tareen. Denne behandling er den mest potente og hudfornyende laserbehandling på markedet.

 

 

Behandlingen er særligt god til at overfladebehandle solskadet hud, let kreppet hud, grove porer, fine linjer og rynker, samt ar efter akne. Derudover er behandlingen velegnet til dem, der ønsker at stramme huden op, mindske ujævnheder, forbedre skadet hud samt opnå en smukkere og mere ensartet glød i huden. 

 

Med en CO2 laserbehandling stimuleres hudens egne regenereringsprocesser, idet der påføres små og kontrollerede skader på fraktioner af huden, som huden derefter reparerer gennem dannelse af nyt kollagen.

Behandlingen er for dem, der ønsker følgende resultater:

Fraktioneret CO2 laser er en ablativ laser. Ablativ indikerer, at laseren fjerner en mindre del af huden – den fordamper faktisk.


Fraktioneret indikerer, at kun en mindre del/en fraktion af huden behandles direkte med laseren. Så størstedelen af hudoverfladen behandles ikke direkte.


Under en behandling med fraktioneret CO2 laser, opvarmes punkter/fraktioner i huden, der heraf fordamper og der efterlades små huller i 1-2 mm dybde. Huden stimuleres herefter til at gendanne sig og synlige skader på huden reduceres.

Ved at man kun behandler fraktioner af huden, tilsikres en hurtigere og mere effektiv opheling og mindsker risikoen for gener i tiden efter behandlingen.


Den indirekte varme i de dybere hudlag øger dannelsen af kollagen og elastiske fibre, som får huden til at trække sig sammen, hvorved linjer, rynker og ar forbedres. Dannelsen af glykosaminer øges i huden og virker som fugtbindere, der forbedrer hudens fugtindhold, som heraf får en smukkere glød, samt forbedret hudkvalitet.


Ali anvender en af de nyeste CO2 lasere på markedet, som efterlader meget fine huller med en diameter på 0,16 mm. Huden vil derfor se mindre traumatiseret ud efterfølgende, end den ældre teknologi der har været brugt.

Du bedes fremmøde uden nogle former for produkter i ansigtet på dagen.


Det ønskede område fotograferes.


Du skal fremmøde 1 time inden behandlingen starter, da der påsmøres en lokalbedøvende creme på huden, som skal nå at virke.


Den lokalbedøvende creme fjernes, når du er klar til behandling.

Under behandlingen kan området ved behov blive optegnet. Du vil derefter få påført laserbriller for at beskytte øjnene inden at behandlingen indledes. Behandlingen kan føles som en let varmende og prikkende fornemmelse. Nogle hudområder kan være mere følsomme end andre.


Selve behandlingen tager 15 – 20 minutter.

Forud for første behandling fremmøder man til en lovpligtig forundersøgelse hos vores erfarne hudlæge. Her vurderes huden og en behandlingsplan gennemgås med udgangspunkt i dine ønsker. Der foretages i gennemsnit 2-3 behandlinger med ca. 6-8 ugers interval.

Ved forundersøgelsen vejledes man bl.a. i, hvordan huden optimalt kan plejes op til laser behandling for at opnå den bedst mulige effekt.

 

For at opnå det bedste resultat af behandlingen og samtidig reducere risici for komplikationer, er det en forudsætning af huden er så bleg som mulig. Derfor bør man undlade at solbade, gå i solarium eller anvende selvbruner fra 4 uger før behandlingen og til 4 uger efter behandling. Såfremt at forholdsregler overholdes og man har anvendt solcreme med faktor 50 med både UVA og UVB filter, så kan vi behandle dig hele året. Huden skal desuden fremstå normal uden infektioner i området eller åbne sår.

Efter behandlingen med CO2 laser vil nogle opleve en let brændende fornemmelse i huden, som aftager indenfor et par timer. Man kan med fordel gå en tur i køligt vejr for at lindre på dette.


Til forundersøgelsen har du fået noget creme på recept, som du skal behandle med, flere gange dagligt i de første 5 dage.

Du vil være i daglig dialog med lægen den første uge efter behandlingen.

Efter 2-3 dage danner huden små skorper, som føles ru i overfladen og kan klø. Dette er ganske normalt forekommende og skorperne løsner sig indenfor 4-6 dage. På klinikken får du råd og vejledning i den optimale pleje af huden efter behandlingen.


Helingen varer typisk op til 1 uge før at resultatet kan ses.

Det fulde resultat opnås 6 måneder efter sidste behandling grundet den pågående dannelse af nye fibre i huden. Huden vil her se 5-10 år yngre ud.

Resultatet er en permanent forbedring af huden, kan holde i årevis og forsvinder først i takt med at man ældes.