fbpx

Permanent Hårfjerning

Om behandlingen

Med permanent hårfjerning med diodelaser slipper du for uønsket hårvækst, røde knopper og kløe efter barbering. Lyset fra laseren omdannes til varme og destruerer den enkelte hårsæk, således at den ikke længere kan producere nye hår. 

Laseren skader ikke den omkringliggende hud, hvilket gør, at behandlingen er meget skånsom og uden nedetid. I løbet af behandlingsforløbet vil du typisk opleve en reduktion på op til 70-90%. Man vil aldrig blive 100% hårfri, da man kan have hår liggende i dvale, der kan påvirkes ved hormonelle forandringer.

Behandlingen kræver en konsultation

Vi arbejder med diodelaser, som bruger varmeteknologi, da det er den mest effektive teknologi til permanent hårfjerning. Vores diode laser er en laser med 3 bølgelængder som sender lys ned i 3 forskellige dybder i huden ned til hårsækken.

For at få et permanent resultat kræver det oftest mellem 6-10 behandlinger med diode laser. Varmen fra lysstrålen ødelægger hårsækkene på hårene, der er i vækstfase. Det er derfor nødvendigt med flere behandlinger for også at ramme de hårsække, der har været i hvilefase. Antallet af behandlinger er individuelt og kan variere fra person til person. Grundet hormonelle forandringer, er det ikke alle, der kan forvente at blive hårfri, hvilket også kan betyde, at nogle har behov for vedligeholdende behandlinger – dette er typisk 1-2 gange om året. Behandlingsintervallet afhænger af, hvor på kroppen der skal behandles, og spænder fra 4-8 uger mellem hver behandling.

Inden din behandling med diode laser, skal du ind til en konsultation med synlige hår, hvor dine hår vurderes, om de er egnet til behandlingen. Konsultationen er et lovkrav, der sikrer dig en grundig information om alle de ting, der måtte være nødvendige at vide, inden du siger ja til din behandling.

Områderne der skal behandles må ikke vokses eller plukkes, da hårstrået  skal bruges til at lede varmen ned i hårsækken.

 Hvis du er vant til dette, skal der gå 2 uger i ansigtet og 4 uger på kroppen, inden du kan påbegynde dit behandlingsforløb.

 3-4 uger før din behandling, må du ikke opholde dig direkte i solen, anvende selvbruner eller tage solarie. Under dit behandlingsforløb, anbefales der at du dagligt anvender SPF 50 på området hvor du behandles, særligt i sommerhalvåret. Du må ikke være solpigmenteret, når du kommer til behandling. 

Dagen inden din behandling, skal du fjerne hårene i området du ønsker behandlet, med en skraber.

Huden kan føles en smule varm, rød og hævet lige efter behandlingen. Dette er ganske normalt og vil aftage i løbet af dagen. Efter behandlingen kan du sagtens gå direkte på arbejde og fortsætte dine daglige gøremål. Det er vigtigt, at du ikke udsætter det behandlede område for direkte og kraftig soleksponering i op til 4 uger efter behandlingen. Ca. 2-3 uger efter behandlingen, vil de behandlede hår være vokset ud og falde af. Selvom du ikke er hårfri ved en enkelt behandling, vil du opleve markant reducering af hårene i forløbet, og heraf stadig have mærkbar effekt under forløbet.

Resultatet af permanent hårfjerning med laser, er individuelt og afhængig af hårfarve og hudtype. En stor del oplever en permanent reduktion op til 90%.


Behandlingen er permanent på de hårsække der er behandlet, dog kan der komme nye hårsække i forbindelse med hormonelle forandringer. Disse hår kan sagtens behandles, såfremt de er mørke og kræver normalt 1-2 vedligeholdende behandlinger årligt.


Da hår er hormonelt betinget, viser studier at 1-2% ikke vil opnå et fuldkommen hårfrit resultat. Dog vil de fleste opleve en markant reduceret hårvækst i det behandlede område.